Valentijnsdag

Valentijnsdag.jpg
CU_SGP_Logo
Door CU SGP Bronckhorst op maandag 14 februari 2022

Valentijnsdag

Vandaag is het Valentijnsdag. Sinds een aantal jaren is het een dag waarop we vrienden en kennissen een persoonlijk en liefdevol bericht sturen. Dat is nooit verkeerd. Integendeel het geeft mensen een extra motivatie om te laten zien dat ze om elkaar geven. Betrokken zijn op de medemens. Samen verder! 

De eerste gouden medaille op de Olympische Winterspelen was voor Irene Schouten. Ze is niet alleen een fantastische sportvrouw maar ook mantelzorger voor haar moeder. Via de televisie zagen we dat moeder Schouten een groot netwerk heeft. Echtgenoot, zonen, dochters broers en zussen steken de handen uit de mouwen. Noaberschap! Dat is mooi om te zien en heel inspirerend.

Er zijn echter ook mensen die een minder groot netwerk hebben. Maar ook voor die mensen moet er zorg zijn. Ook naar hen moet omgekeken worden. Dat kan door (kleinschalige) zorg dicht bij huis te verlenen. Er zijn professionele instanties die dat in kunnen vullen maar er zijn ook veel kleinschalige particuliere instanties die de mantelzorg uitstekend in kunnen vullen. Die willen we allemaal een kans bieden. Het gaat er om dat iedereen de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft en waarbij je je prettig voelt. 

Op maat toegesneden zorg voor de inwoners van de gemeente Bronckhorst is een speerpunt van het programma van de ChristenUnie-SGP. Dat gaat over ouderenzorg, jeugdhulpverlening, mensen met schulden enz. Dat betekent ook dat de ChristenUnie-SGP oog heeft voor de hulp die grote en kleine hulpverleners kunnen bieden. We gaan daarbij uit van de beste, meest nabije én passende hulp voor de persoonlijke behoeften van onze inwoners.

Het is mooi dat we op Valentijnsdag speciale berichten sturen naar mensen waarvan we houden. Maar er zijn 365 dagen in een jaar. Op al die dagen moeten we naar elkaar omzien. De fractie van CU/SGP staat er voor dat er voor alle mensen die hulp en aandacht nodig hebben ook de hulp en de zorg te krijgen is die nodig is. Voor zover dat nu nog niet het geval is zal de CU/SGP er alles aan doen om hieraan handen en voeten te geven.

Een stem op CU/SGP is een stem die zorgt voor omzien naar elkaar en ervoor zorgt dat we samen verder komen. We nodigen ook inwoners van Bronckhorst uit om positieve en negatieve ervaringen met ons te delen. Wij gaan dit dan oppakken om samen verder te komen. Samen verder betekent voor ons als CU/SGP dat we met al onze burgers goede oplossingen willen zoeken en bevorderen en bewerkstelligen. Zonder aanzien van persoon. Geef uw stem aan het geloof in 'samen komen we verder'.

Henk Wiltink, Kandidaat Nr. 3